Menu

Pakket uit het buitenland voor jou

Er ontbreken gegevens over je pakket

We hebben een pakket voor je uit het buitenland. Dit pakket is afkomstig uit een land buiten de Europese Unie. Daarom zijn we verplicht om aangifte te doen bij de douane. Graag ontvangen we de ontbrekende gegevens over het pakket.

Vul het formulier in om je pakket te ontvangen

Meestal is er genoeg informatie en hoef je niets te doen. Bij dit pakket missen we helaas gegevens. Als je het pakket wilt ontvangen, vul dan de ontbrekende gegevens in via het onderstaande formulier. Wil je het pakket liever niet ontvangen? Dan hoef je verder niets te doen. We sturen het pakket dan terug naar de afzender.

  • Stap 1
  • Stap 2 - Inhoud en waarde van het pakket

Stap 1

Uw gegevens
(Begint met R, C, L of E)
(Alleen invullen als deze staat vermeld in de brief. Begint meestal met 3S) optioneel
optioneel
optioneel
optioneel

Stap 2 - Inhoud en waarde van het pakket

optioneel
optioneel
optioneel
optioneel
Type zending Geef aan om welk type zending het gaat. U kunt er ook voor kiezen om het pakket niet in ontvangst te nemen.

Koopzending
Gaat het om een aankoop? Dan moet u het bijbehorende betalingsbewijs meesturen met dit formulier.

Geschenkzending
Er is alleen sprake van een geschenk bij een zending van een particulier aan een particulier, zonder enige vorm van betaling.

Als u ervoor kiest om het pakket niet in ontvangst te nemen sturen we het terug naar de afzender. In sommige gevallen zullen we het pakket op verzoek van de afzender vernietigen.
optioneel
optioneel
De informatie die u geeft gebruiken wij om aangifte te doen bij de Douane.

De benodigde informatie op een rijtje

We hebben de volgende informatie nodig om jouw pakket te bezorgen:

  • Het soort zending: geschenk of aankoop
  • De inhoud en waarde van het pakket 

Je hebt twee weken de tijd om deze informatie aan ons door te geven. Daarna sturen wij jouw pakket terug naar de afzender.

Waar vind ik die informatie?

  • Heb je iets gekocht bij een webwinkel? Dan vind je de informatie op het betalingsbewijs of de factuur. Voeg deze toe als bewijs aan het formulier.
  • Is het een geschenk? Vraag dan de inhoud en waarde van het pakket op bij de afzender. Voeg in dat geval een ander bewijs toe, zoals een bericht van de afzender.
  • Het binnenlandse en het internationale kenmerk (referentie) van het pakket vind je in de brief die je van ons ontvangen hebt.

Afhandelingskosten

Voor een pakket uit het buitenland betaal je afhandelingskosten. Voor een reguliere zending betaal je € 13 en voor een EMS-pakket € 17,50 (inclusief incasso- en administratiekosten).