Menu

Pakket uit het buitenland voor jou

Er ontbreken gegevens over je pakket

We hebben een pakket voor je uit het buitenland. Dit pakket is afkomstig uit een land buiten de Europese Unie. Misschien moet je daar inklaringskosten over betalen. Wij regelen dat voor je met de douane. Er ontbreken alleen gegevens over de inhoud van je pakket. Gebruik het formulier om deze gegevens naar ons te sturen.

Informatie die we nodig hebben

We hebben de volgende informatie nodig om jouw pakket uit het buitenland te bezorgen:

 • Het soort zending: geschenk of aankoop
 • De inhoud en waarde van het pakket. Upload bijvoorbeeld de factuur van aankoop aankoop of een bericht van de afzender bij een geschenk.
 • Het binnenlandse en het internationale kenmerk (referentienummer) van het pakket. Dat vind je in de brief die je van ons hebt ontvangen.

Je hebt twee weken de tijd om deze informatie aan ons door te geven. Daarna sturen wij jouw pakket terug naar de afzender. Je hebt dan geen recht meer op het pakket.

Waar vind ik die informatie?

 • Heb je iets gekocht bij een webwinkel? Dan vind je de informatie op het betalingsbewijs of de factuur. Voeg deze toe als bewijs aan het formulier.
 • Is het een geschenk? Vraag dan de inhoud en waarde van het pakket op bij de afzender. Voeg in dat geval een ander bewijs toe, zoals een bericht van de afzender.
 • Het binnenlandse en het internationale kenmerk (referentie) van het pakket vind je in de brief die je van ons ontvangen hebt.

De kosten op een rij

De waarde van je pakket bepaalt hoeveel belasting je precies moet betalen. De belasting bestaat uit bijvoorbeeld:

 • douanerechten
 • BTW
 • invoerheffingen

De douane berekent het bedrag. Wij innen de belasting voor de douane. Je ontvangt een factuur met alle kosten op een rij als je inklaringskosten moet betalen.

Pakket weigeren

Wil je het pakket liever niet meer ontvangen, dan kun je dat ook in het formulier aangeven. Je hoeft dan geen inklaringskosten te betalen. We sturen het pakket terug naar de afzender. Je hebt dan geen recht meer op het pakket.

Vul het formulier in en ontvang je pakket

Meestal is er genoeg informatie en hoef je niets te doen om je pakket uit het buitenland te ontvangen. Bij dit pakket missen we helaas gegevens over de inhoud. Deze gegevens heeft de douane nodig om te bepalen of je belasting moet betalen over de waarde van de inhoud van je pakket en hoeveel belasting. Dit staat in de wet. Met een aangifte leveren we de ontbrekende gegevens aan de douane. Hiervoor rekenen we administratiekosten. De belasting en de administratiekosten zijn samen de inklaringskosten. Onder aan deze pagina vind je het formulier.

 • Stap 1
 • Stap 2 - Inhoud en waarde van het pakket

Stap 1

Uw gegevens
(Begint met R, C, L of E)
(Alleen invullen als deze staat vermeld in de brief. Begint meestal met 3S) optioneel
optioneel
optioneel
optioneel

Stap 2 - Inhoud en waarde van het pakket

optioneel
optioneel
optioneel
optioneel
Type zending Geef aan om welk type zending het gaat. U kunt er ook voor kiezen om het pakket niet in ontvangst te nemen.

Koopzending
Gaat het om een aankoop? Dan moet u het bijbehorende betalingsbewijs meesturen met dit formulier.

Geschenkzending
Er is alleen sprake van een geschenk bij een zending van een particulier aan een particulier, zonder enige vorm van betaling.

Als u ervoor kiest om het pakket niet in ontvangst te nemen sturen we het terug naar de afzender. In sommige gevallen zullen we het pakket op verzoek van de afzender vernietigen.
optioneel
optioneel
De informatie die u geeft gebruiken wij om aangifte te doen bij de Douane.