Wij hebben een pakket uit het buitenland voor u

Help ons de import van uw pakket af te ronden

Wij hebben een pakket voor u ontvangen uit het buitenland. Omdat het pakket van buiten de Europese Unie komt, zijn wij verplicht om aangifte te doen bij de Nederlandse douane. Op dit moment hebben wij niet genoeg informatie om de aangifte van uw pakket af te ronden. Wij vragen u om ons de ontbrekende informatie te geven.

Welke informatie hebben wij nodig?

Om de import van uw pakket af te ronden, moeten wij de inhoud en de waarde van uw pakket aan de Nederlandse douane doorgeven.

In de meeste gevallen geeft een pakket genoeg informatie om de aangifte zonder uw hulp af te ronden. In dit geval kunnen wij de benodigde informatie echter niet achterhalen. Daarom hebben we uw hulp nodig. Met het formulier onderaan deze pagina geeft u de benodigde informatie aan ons door. U kunt het ook aangeven als u het pakket niet wilt ontvangen.

U heeft een maand de tijd om de informatie aan ons door te geven. Daarna sturen wij uw pakket terug naar de afzender. De afzender kan verzoeken dat het pakket wordt vernietigd.

Waar vind ik de benodigde informatie?

Is uw pakket een aankoop bij een webwinkel? Dan vindt u de benodigde informatie op het betalingsbewijs of de factuur. Deze graag als bewijs uploaden in het formulier. Is het pakket een geschenk? Vraag dan de inhoud en waarde van het pakket op bij de afzender. U kunt in dat geval een ander bewijs uploaden, zoals een bericht van de afzender.

Het binnenlandse en het internationale kenmerk (referentie) van het pakket vindt u in de brief over uw pakket die u van ons ontvangen heeft.

Om welk pakket gaat het?

De meeste pakketten die we uit het buitenland ontvangen bevatten producten die bij een buitenlandse webshop zijn besteld.

Tip: Weet u niet meer om welk pakket het gaat? Wellicht vindt u meer informatie in de inbox van uw e-mail. Zoek bijvoorbeeld op het internationale kenmerk van uw pakket.

Wat kost de import van mijn pakket?

Het kan zijn dat de douane bepaalt dat u voor uw pakket inklaringskosten (douanerechten, btw en andere invoerkosten) moet betalen. Hoeveel u moet betalen is afhankelijk van de inhoud en waarde van het pakket. 

Gaat het om een Express Mail Service (EMS)-pakket? Dan betaalt u als ontvanger in ieder geval de afhandelingskosten.

Uw pakket inklaren? Vul uw gegevens in.

  • Stap 1
  • Stap 2 - Inhoud en waarde van het pakket

Stap 1

Uw gegevens
(Begint met 3S)
(Begint met R, C, L of E)
optioneel
optioneel
optioneel

Stap 2 - Inhoud en waarde van het pakket

optioneel
optioneel
optioneel
optioneel
Type zending Geef aan om welk type zending het gaat. U kunt er ook voor kiezen om het pakket niet in ontvangst te nemen.

Koopzending
Gaat het om een aankoop? Dan moet u het bijbehorende betalingsbewijs meesturen met dit formulier.

Geschenkzending
Er is alleen sprake van een geschenk bij een zending van een particulier aan een particulier, zonder enige vorm van betaling.

Als u ervoor kiest om het pakket niet in ontvangst te nemen sturen we het terug naar de afzender. In sommige gevallen zullen we het pakket op verzoek van de afzender vernietigen.
optioneel
optioneel
De informatie die u geeft gebruiken wij om aangifte te doen bij de Douane.