Brief buitenland met verzekerservice

Waardevolle post veilig naar het buitenland versturen

Wil je iets waardevols versturen per post? Door van de verzekerservice gebruik te maken is je brief tot 500 euro verzekerd bij verlies of beschadiging. Dat geeft een gerust gevoel.

Waarom verzekerd een brief versturen?

  • Bewijs van versturen én ontvangst (handtekening)
  • Tot maximaal € 500 vergoed bij verlies of beschadiging
  • Kan zowel naar binnen- als buitenland
  • Volg je brief met track & trace*

* Bekijk het overzicht van landen met track & trace-service.

Handig als je bijvoorbeeld geld of een aantal paspoorten verstuurt. Kies voor verzekerd versturen als de waarde van de inhoud hoger is dan € 50. Minder dan € 50? Verstuur je brief aangetekend.

Geef bij een PostNL-locatie de waarde aan die je wilt laten verzekeren. Je moet wel de waarde van het product kunnen aantonen. Bijvoorbeeld aan de hand van een factuur. Bij een brief buiten de EU, moet je een douaneformulier invullen en meesturen. Deze krijg je van de medewerker bij de PostNL-locatie. Het is niet mogelijk om naar alle landen een brief verzekerd te versturen.

Kan de brief niet bezorgd worden bij de geadresseerde? Zodra de brief in het buitenland is, wordt de bezorging overgenomen door de postvervoerder van dat land. Het verschilt per land en per postvervoerder hoeveel bezorgpogingen er worden gedaan. Dit heeft te maken met de afspraken die met een land zijn gemaakt. Als je hier vragen over hebt, neem dan contact op met de postvervoerder van dit land.

Wil je weten wanneer je brief wordt bezorgd? Bekijk de bezorgtijd naar het buitenland.

Gebruik een sealbag

Gebruik voor zowel binnen- als buitenland een sealbag om je brief te verzegelen (als de omvang dit toelaat). Zo kan niemand ongemerkt je brief openen. Het is verplicht om een sealbag te gebruiken.

Verzendkosten binnen- en buitenland

Je verstuurt een verzekerde brief al vanaf € 15,85. Dit hangt af van het gewicht, het formaat en de bestemming van de zending.

t/m 2 kg
NL€ 15,85
EUR1€ 18,50
EUR2€ 21
Wereld€ 30

Bekijk onder welke zone het land van bestemming valt.

Over de bezorging

Voor zowel binnen- als buitenland geldt: kan de brief niet bezorgd worden bij de geadresseerde? Geen zorgen. De brief wordt automatisch en kosteloos naar jou teruggestuurd.

Heb je een brief verzekerd verstuurd en wil je weten waar het is? Volg je brief.