Menu

Aangetekend pakket

Extra zekerheid bij versturen van pakketten

Bij een aangetekende verzending is de inhoud van uw pakket tot maximaal 500 euro verzekerd tegen verlies of beschadiging. Dat geeft een veilig gevoel en meer zekerheid wanneer u uw pakket binnen Nederland verstuurt.

Pakket tot 5.500 euro verzekeren? Gebruik dan de Verzekerservice.

Voordelen Aangetekend pakket

  • Tot 500 euro vergoeding bij verlies of beschadiging
  • Handtekening voor ontvangst
  • U ontvangt altijd een verzendbewijs
  • Uw pakket is eenvoudig te volgen met Track & Trace

Hoe werkt het?

U verstuurt uw Aangetekend pakket op twee manieren:

1. Online

Maak eenvoudig uw pakketzegel aan en print deze direct uit. Uw pakket is in drie stappen klaar voor verzenden. U hoeft het enkel nog af te geven op een Postkantoor of PostNL Pakketpunt.

Direct iets versturen

2. Pakket versturen op het Postkantoor

U kunt ook altijd uw pakket op het Postkantoor laten frankeren en aangetekend laten verzenden.

Vind een Postkantoor

Wat kost het?

De kosten voor het versturen van een Aangetekend pakket hangen af van het formaat, het gewicht en de bestemming van de zending.

 t/m 2 kg5 kg10 kg20 kg30 kg
NL€ 8,60€ 8,60€ 8,60€ 14,90€ 14,90

Gewicht en formaat

GewichtMaximale afmetingen
0 – 10 kg100 x 50 x 50 cm*
10 – 30 kg175 x 78 x 58 cm

*Weegt uw pakket tot 10 kilo, maar is het groter dan de maximale afmetingen? Dan betaalt u het tarief van een pakket dat 10 tot 30 kg weegt.

Hoe kunt u uw pakket verzendklaar maken?

Om uw Aangetekend pakket op de juiste manier te verpakken en te adresseren, hebben we een aantal tips voor u op een rij gezet. U zorgt dan in ieder geval voor:

  • een volledige en juiste adressering (inclusief een retouradres in Nederland)
  • goede verpakking van de inhoud van uw zending

Bezorging Aangetekend pakket

Heeft u uw Aangetekende pakket afgegeven op het Postkantoor? Wij streven ernaar het de volgende dag te bezorgen. Ook op zaterdag. Pakketten die u op zaterdag afgeeft, worden op dinsdag bezorgd.

Is de ontvanger van het pakket de eerste keer niet thuis? Dan proberen we het later nog eens. De geadresseerde moet altijd tekenen voor ontvangst. Uw pakket wordt niet bij de buren afgeleverd. Is de ontvanger bij de tweede poging ook niet thuis? Dan kan hij het binnen twee weken ophalen op het Postkantoor.

Als er toch iets mis gaat

Komt de inhoud van uw pakket beschadigd aan of is het pakket vermist? U kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice. Dan stellen wij een onderzoek in. Blijkt uit dit onderzoek dat u recht heeft op schadevergoeding? De hoogte hiervan is afhankelijk van de waarde van de inhoud van uw pakket.
Let op: Om in aanmerking te komen voor schadevergoeding moet u de schade binnen 7 dagen na bezorging bij ons melden (uitgezonderd zon- en feestdagen). Wij hebben hiervoor uw verzendbewijs en foto's van het beschadigde pakket nodig. Het is dus belangrijk dat u deze bewaart.

Vraag & antwoord