Je werkplek een tweede thuis?

Zo ziet werken op het sorteercentrum in Waddinxveen eruit

Werken op een sorteercentrum is supergezellig! In Waddinxveen doen ze er alles aan om hun werkplek tot een tweede thuis te maken.

We bezorgen meer dan één miljoen pakketjes per dag. Je moet bijna je best doen om op straat géén pakketbezorger tegen te komen. Maar voordat onze bezorgers met deze volle busjes de weg op gaan, moet er het één en ander gebeuren. Op sorteercentra (ook wel depots genoemd) door het hele land werken we dan ook hard om pakketjes op de juiste plek te krijgen.

En op deze sorteercentra vind je onder andere pakketbezorgers die hun dienst beginnen of eindigen, procesmanagers en medewerkers van de planbalie. Een goede werksfeer is dan natuurlijk hartstikke belangrijk. Op het sorteercentrum in Waddinxveen doen ze er alles aan om hun werkplek tot een tweede thuis te maken.

Alsof je thuiskomt

Vanaf de buitenkant ziet een sorteercentrum er misschien niet heel gezellig uit. Maar als je het depot van Waddinxveen binnenstapt, is dat gevoel gelijk anders. Depotmanager Marcel van Rijthoven weet hoe belangrijk het is voor zijn personeel om zich thuis te voelen op hun werkplek. En dat is te zien!

De gangen hangen vol met ingelijste sportshirtjes, meegenomen door medewerkers met een passie voor hun sport. De kantine is omgetoverd tot een oude huiskamer, inclusief een nostalgische eethoek, bankstel en zelfs een oude TV! Een ideale plek om in je pauze even een babbeltje te houden met wat collega’s. In het andere deel van de kantine is een PostNL-museum ingericht. Marcel werkt al zo lang bij PostNL dat hij aardig wat oude spullen kan tentoonstellen.

sorteercentrum in Waddinxveen

Open deuren beleid

Maar met een gezellige inrichting alleen ben je er nog niet. De werksfeer wordt ook bepaald door hoe collega’s met elkaar omgaan. Omdat Marcel alle functies binnen het depot heeft gedaan, weet hij goed hoe hij als manager met alle werknemers om moet gaan. Zo hanteert hij bijvoorbeeld een open deurenbeleid. Iedereen is op elk moment bij hem welkom op kantoor.

En voor startende werknemers trekt hij flink wat tijd uit voor een kennismaking en rondleiding. Iedereen zegt elkaar gedag en bij speciale gelegenheden regelen ze een kleinigheidje voor elkaar. Het lijken kleine gebaren, maar leiden bij elkaar tot een hele fijne plek om te werken. Een werkplek waar Marcel trots op is om leiding aan te geven!

Kom bij ons werken

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk dan onze vacatures in de operatie en ervaar zelf hoe leuk het is op onze sorteercentra!