Partijenpost frankeren, aanleveren en versturen

Voordat je je partijenpost kunt versturen, moet je het eerst nog klaarmaken voor verzending. Je moet de post frankeren en bij ons aanleveren. Hoe je dat doet? Dat leggen we hieronder uit. 

Hoe frankeer ik mijn partijenpost?

Verstuur je een grote partij post, dan is het een hoop werk om op elk poststuk een postzegel te plakken. Daarom verstuur je grote partijen simpelweg met de aanduiding PostNL port betaald. De verzendkosten worden dan achteraf verrekend via je klantnummer. 

De aanduiding kun je aanbrengen met een speciale stempel. Deze koop je bij de grotere postkantoren, de PostNL Business Points, bij de kantoorboekhandel of via onze webshop. De port betaald-stempel kost €11,78. Je kunt de aanduiding downloaden

Aan welke voorwaarden moet een port betaald aanduiding voldoen? 

De port betaald-aanduiding moet opvallen. Bijvoorbeeld een zwarte aanduiding op een witte achtergrond. Wil je zeker weten dat je aanduiding aan de voorwaarden voldoet? Stuur een proefexemplaar naar PostNL Business Service. We controleren dan of de sorteermachines de aanduiding goed kunnen lezen. Neem contact op met je accountmanager of onze klantenservice. 

Hoe moet ik partijenpost aanleveren? 

Er zijn verschillende manieren om je partijenpost aan te leveren: gesorteerd, ongesorteerd en gecodeerd. Dat werkt zo:  

Hoe moet ik partijenpost versturen?

Heb je je partijenpost voorgemeld en staat het helemaal klaar? Dan is het tijd om de poststukken te versturen. Waar je dit precies mag aanleveren, vind je in de locatiewijzer. Of laat de partijenpost ophalen met onze haalservice