Partijenpost Periodieken

Bezorging wanneer u dat wilt tegen een laag tarief

Op zoek naar de beste manier om uw periodieken te laten bezorgen? Uw publiekstijdschriften, opiniebladen, nieuwsbladen en dagbladen worden bezorgd wanneer u dat wilt met Partijenpost Periodieken. U kiest de bezorgsnelheid die het beste past bij uw periodiek. Bovendien maakt u gebruik van een speciaal laag tarief voor Partijenpost.

Uw ongesorteerde Partijenpost sorteren? Ga naar de Partijenpost module in Mijn PostNL
Uw post laten ophalen? Ga naar de Haalservice.

Voordelen van Partijenpost Periodieken

 • Speciaal laag tarief
 • Betrouwbare en snelle bezorging van uw Periodiek 
 • Zelf kiezen voor bezorgsnelheid die past bij uw Periodiek

Meld Partijenpost aan in Mijn PostNL

Wat kost het?

De kosten zijn afhankelijk van het gewicht van uw post en het aantal exemplaren dat u laat bezorgen. De snelheid waarmee u uw Periodiek bij uw klant laat bezorgen is ook van belang. Kiest u voor snelle bezorging? Gebruik dan de 24-uursservice. Hebt u minder haast? Kies dan voor bezorging binnen 48 uur of zelfs 72 uur. U bent dan voordeliger uit.

Om in aanmerking te komen voor het periodiekentarief controleert PostNL of uw Periodiek vier keer is verschenen in het vorige kalenderjaar. Als blijkt dat uw Periodiek minder dan vier keer is verschenen, dan is het periodiekentarief niet van toepassing op dit jaar. U betaalt in dat geval het geldende tarief voor (DM) Bijzonder of (DM) Bijzonder gesorteerd over uw aangeboden partijen.

Let op: om vast te kunnen stellen of uw Periodiek vier keer per jaar is verschenen, wijzen wij u op het gebruik van de juiste productcodes zodat de partij ook als periodiek kan worden aangemerkt. Deze productcodes vindt u door in te loggen in Mijn Post en te kijken bij ‘Partijenpost’.

Alle tarieven en kortingen berekent u met onze handige tarievenwijzer. Wilt u profiteren van ons periodiekentarief? Vraag dan een overeenkomst aan bij uw accountmanager of via onze Business Service 088 - 868 68 68.

Hoe werkt het?

Uw poststukken zijn geschikt voor Partijenpost Periodieken als ze rechthoekig zijn en passen door de brievenbus. Ook wegen ze maximaal twee kilogram per stuk. Bijlagen kunt u toevoegen als het volledige poststuk (Periodiek plus bijlage) voldoet aan deze voorwaarden.

 1. Voorbereiden
  In de Voorwaarden Vormgeven van Poststukken 2016 vindt u de spelregels voor de productie van uw poststukken. U bereidt uw order snel en eenvoudig voor in Mijn PosNL
 2. Aanbieden
  Uw partij aanleveren is iedere werkdag mogelijk bij één van onze Businesslocaties. U overhandigt daarbij een extra, niet-geadresseerde versie ter beoordeling. Kijk voor meer informatie in de Locatiewijzer. Natuurlijk kunnen wij de post ook bij u ophalen. U gebruikt hiervoor onze Haalservice
 3. Bezorgen
  Uw partij laten bezorgen binnen 24 uur? Dan bezorgen we op dinsdag tot en met zaterdag. Kiest u voor bezorging binnen 48 uur of 72 uur? Dan wordt uw Periodiek op dinsdag, donderdag of zaterdag bezorgd. 
 4. Betalen
  U betaalt op rekening. Om gebruik te maken van Partijenpost Periodieken hebt u een periodiekenmachtiging nodig. Bij partijen groter dan 5.000 stuks bent u voordeliger uit als u uw post gesorteerd aanbiedt. Dat kan gratis en eenvoudig met e-Sort. Levert u liever partijen ongesorteerd aan? Gebruik dan een KIX-code waarmee u profiteert van onze korting van 0,5 procent.
Meld Partijenpost aan in Mijn PostNL

Tijdschriften en bladen die geschikt zijn voor verzending

 • Publiekstijdschriften, opiniebladen, nieuwsbladen en dagbladen die voldoen aan de criteria voor periodieken. 
 • Verenigingsbladen van niet-commerciële verenigingen, vakbladen die op aanvraag worden toegestuurd (betaald abonnement of door controlled circulation) en puzzelbladen.

Middelen die niet worden gezien als periodieken

 • Bedrijfsbladen, personeelsbladen, sponsored magazines, relatiemagazines, posters, kalenders, boeken, encyclopedieën, catalogi, uitgaven van stichtingen en coöperatieve verenigingen en uitgaven voor het werven van fondsen.

Zie ook:

Dit wordt niet getoond

Dit wordt niet getoond

Chatten

Start direct een chatgesprek met een van onze adviseurs. Voor vragen over Track & Trace verzoeken wij u te kiezen voor een andere contactoptie.

Direct chatten

We zijn tijdelijk niet bereikbaar via WhatsApp