Menu

Periodieken versturen

1 keer per kwartaal je blad laten bezorgen

Periodieken zijn uitgaven die met vaste regelmaat én in grote aantallen (partijen) worden verstuurd. Die bezorgen wij tegen een speciaal, laag tarief. Nieuwsgierig of jouw uitgave ook tegen dit lage tarief kan worden bezorgd? Doe de check!

Voordelen van bij ons periodieken versturen

  • Speciaal laag tarief
  • Betrouwbare en snelle bezorging
  • Zelf kiezen voor bezorgsnelheid die bij jouw periodiek past
  • In heel Nederland en België

Welke uitgaven komen in aanmerking?

Gedrukte bladen die regelmatig en op vaste momenten verschijnen. Bijvoorbeeld een publiekstijdschrift, opinieblad, magazine, nieuwsblad of dagblad. Ook tegen het lage tarief laten bezorgen? Dan moet jouw periodiek (met bijlagen) wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Check de voorwaarden met de checklist voor periodieken.

Hoe werkt het?

Als jouw periodiek voldoet aan alle voorwaarden, ontvang je een periodiekencontract. Jouw contract is gekoppeld aan een machtigingsnummer. Hiermee bied jij je periodiek minimaal vier keer per jaar voor bezorging aan. En het handige is dat je eenvoudig op rekening betaalt met je klantnummer.

Wat kost het?

Het tarief hangt af van het formaat en gewicht van je blad. En of je partij geschikt is om automatisch door onze sorteermachines te worden verwerkt.

Vind jouw tarief

Periodieken versturen aanvragen

Komt jouw blad in aanmerking voor het periodiekentarief? Vraag dan in vier stappen een periodiekencontract aan:

Stap 1. Download het aanvraagformulier voor periodieken
Vul het formulier volledig in én onderteken deze.

Stap 2. Voeg alle volgende zaken bij je aanvraagformulier:
- de volledig ingevulde en ondertekende checklist voor periodieken
- een recente uitgave van je blad in pdf-formaat (geen dummy of 0-nummer)
- bewijs van een onafhankelijke redactie

Stap 3. Stuur de papieren per mail naar periodieken@postnl.nl óf per post naar:
PostNL Periodiekenservice
Antwoordnummer 10057
2501 VB ’s-Gravenhage

Stap 4. Ontvang binnen 10 werkdagen schriftelijke of digitale reactie
Bij goedkeuring ontvang je een bevestiging waarin alle gegevens zijn opgenomen. Deze bevestiging is samen met je aanvraagformulier het contract voor de periodiekenbezorging. Hierin staat ook het speciale, lage periodiekentarief opgenomen. Let op: Je contract gaat in op de datum die je zelf invult op het aanvraagformulier. Is de aanvraag na de door jou vermelde datum verwerkt, dan is de datum van verwerking de ingangsdatum van je contract.

Periodieken aanbieden doe je zo

  1. Zorg dat je blad voldoet aan alle Voorwaarden Vormgeven van Poststukken.
  2. Keuze uit diverse bezorgsnelheden.
  3. Maak de keuze tussen ongesorteerd of gesorteerd aanbieden. Als je partij groter is dan 5.000 stuks, ben je voordeliger uit door gesorteerd aan te bieden.
  4. Voer in Mijn PostNL de gegevens van je periodiek in, inclusief het juiste productnummer en machtigingsnummer (deze vind je in de bevestiging van je periodiekencontract). Print het formulier (P1700).
  5. Geef het orderformulier, een voorbeeldexemplaar van je periodiek en je partij periodieken af bij een PostNL-punt in de buurt.

Periodiek wijzigen of beëindigen

Verandert de titel van je uitgave of draag je de uitgave over aan een andere uitgever? Geef de wijzigingen door met het wijzigingsformulier voor periodieken. Vul deze volledig in, inclusief de checklist voor periodieken op de tweede bladzijde.

Voor het beëindigen van jouw periodiekencontract kun je gebruik maken ditzelfde wijzigingsformulier. Je kruist dan het hokje 'Mijn periodiekencontract stopzetten' aan. De checklist voor periodieken op bladzijde twee van het formulier hoef je bij beëindiging van je contract niet mee te sturen.

Stuur het ondertekende wijzigingsformulier op naar het e-mailadres of postadres voor periodieken zoals hierboven vermeld onder ‘Periodieken versturen aanvragen’. Je ontvangt binnen 10 werkdagen een schriftelijke/digitale reactie op de wijziging/beëindiging.

Let op: wijzigingen en beëindigingen kunnen pas worden doorgevoerd als aan alle financiële verplichtingen zijn voldaan.

Chatten

Start direct een chatgesprek met een van onze adviseurs. Voor vragen over Track & Trace verzoeken wij je te kiezen voor een andere contactoptie.

Direct chatten

We zijn tijdelijk niet bereikbaar via WhatsApp