Menu

Veelgestelde vragen

Eisen aan een woningbrievenbus

De plaats van de brievenbus

Een brievenbus bij een woning moet volgens de wet zo dicht mogelijk aan de openbare weg worden geplaatst. Meestal is dit bij de erfafscheiding. Zo is de brievenbus goed toegankelijk voor de postbezorger en kan je post zo snel mogelijk worden bezorgd.

DIn de praktijk bevinden brievenbussen zich meestal in de voordeur of gevel van een woning. Dat is geen probleem, zolang de afstand tot de openbare weg niet meer dan tien meter bedraagt. Is de afstand groter dan tien meter? Dan verzoeken we je om een buitenbus te plaatsen aan de openbare weg.

De afmeting van de brievenbus

De afmeting is minimaal 26,5 cm lang en 3,2 cm hoog. En een hoogte van 110 cm vanaf de plek waar de postbezorger staat, is ideaal.

Anderen bekeken ook:

Neem contact opChatten

Chat live met een van onze support medewerkers

Deze berichten kunnen worden gebruikt voor trainings- en kwaliteitsdoeleinden. We gaan zorgvuldig om met uw privacy. Kijk voor meer informatie op onze privacyverklaring.Klantenservice Consument

088 - 22 55 555
Ma-vr 8.30 tot 20.00 uur, za 9.00 tot 16.00 uur.Adres

Postbus 99180
8900 NA LEEUWARDEN

Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor trainings- en kwaliteitsdoeleinden. We gaan zorgvuldig om met uw privacy. Kijk voor meer informatie op onze privacyverklaring.