Menu

Afhalen op Postkantoor

Haal uw post op bij het Postkantoor

Het kan voorkomen dat u niet thuis bent als een aangetekende brief of poststuk waarvoor u zich moet legitimeren wordt bezorgd. Wanneer u ook bij de tweede bezorgpoging niet thuis bent, kunt u uw post meestal binnen twee weken afhalen op het Postkantoor.

Wilt u uw (internationale) poststuk volgen gebruik dan Track & Trace.

Wat kost het?

In principe zijn de kosten voor het ontvangen van pakketten en aangetekende brieven voor de verzender. Dit geldt niet voor brievenbuspakjes en pakketten afkomstig uit landen buiten de Europese Unie. Deze pakketten worden door de douane ingeklaard en u betaalt hierover inklaringskosten.

Hoe werkt het?

Aangetekende post proberen we twee keer bij u te bezorgen. Bent u de eerste keer niet thuis, dan vindt u een bericht in de brievenbus waarop staat wanneer de postbezorger weer langskomt. Bent u de tweede keer niet thuis, dan vindt u een afhaalbericht met daarop de PostNL locatie waar u de post binnen twee weken kunt afhalen. Neem het afhaalbericht en voor de zekerheid ook uw legitimatiebewijs mee. Als u de Aangetekende post niet binnen twee weken ophaalt, sturen wij deze terug naar de afzender. Aangetekende post wordt nooit bij de buren bezorgd.