Post naar het buitenland

Brieven en kaarten naar het buitenland verstuur je eenvoudig met onze internationale postzegels. Geen zegels bij de hand? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een postzegelcode kopen. Kan je brief of kaart vandaag nog op de bus!

Belangrijke post?

Dan wil je die misschien wel aangetekend of verzekerd versturen. Of met spoed. Daarvoor moet je even naar je PostNL-punt.

Wat kost het?

Het tarief voor het versturen van een brief of kaart hangt af van het gewicht.

Hoe groot en zwaar mag je brief of kaart zijn?

  • Maximum formaat: 38 x 26,5 x 3,2 cm
  • Minimum formaat: 14 x 9 cm
  • Maximum gewicht: 2 kg

Hoe werkt het?

Je kunt je brief of kaart naar het buitenland op verschillende manieren frankeren en versturen. Gefrankeerde internationale post doe je gewoon in de oranje PostNL brievenbussen of geef je af op het Postkantoor.

Let op: een brief gefrankeerd met postzegels mag geen goederen meer bevatten. Lees hier meer.

Goederen naar het buitenland

Verstuur je weleens goederen gefrankeerd met een postzegel naar het buitenland? Door internationale regelgeving, bepaald door de Wereldpostunie, moeten we een strikt onderscheid maken tussen het verzenden van documenten en goederen. Al jouw goederenzendingen moeten voortaan voorzien zijn van een verzendlabel met barcode. 

Daarnaast eisen landen dat we de informatie over deze zendingen digitaal en vooraf met ze delen. Dit betekent dat alle goederenzendingen voortaan als pakket met track & trace moeten worden gefrankeerd. Ook al zit het in een envelop. Op die manier komt er altijd een verzendlabel inclusief barcode op.

Verzendopties internationale post

Wil je per brief iets belangrijks of waardevols versturen naar het buitenland of wil je dat de post snel aankomt? Maak dan gebruik van een van de volgende verzendopties:

Aangetekende brief buitenland

Verstuur je belangrijke post naar het buitenland? En wil  je een verzendbewijs, track & trace-code en een handtekening voor ontvangst? Aangetekend versturen geeft deze extra zekerheden.

Brief buitenland met verzekerservice

Verstuur je iets waardevols zoals juwelen of geld naar het buitenland? Met verzekerservice is de inhoud van jouw brief tot 500 euro verzekerd bij verlies of beschadiging.

Brief buitenland met spoedservice

Wil je dat internationale post extra snel bezorgd wordt? Kies dan voor spoedservice buitenland. In Europese zakencentra wordt de brief al de volgende werkdag bezorgd.

Zakelijke klant met veel en vaak post?

Bespaar tijd en geld met de digitale postzegel, frankeermachine, post op rekening of maak gebruik van Mijn PostNL. Je gooit de internationale post gewoon in de brievenbus, levert deze aan bij een Business Point of Postkantoor, of laat deze post ophalen door de haalservice.