Partijenpost voorbereiden

Wil je veel post tegelijk versturen? Dan noemen we dat partijenpost. Je verstuurt dan een partij post in één keer. 

Wat is partijenpost?

Bij partijenpost kun je denken aan brieven, reclamepost, tijdschriften en brievenbuspakjes. Al deze poststukken worden tegelijk aan PostNL overgedragen. Ook worden ze met dezelfde snelheid bezorgd.

Kies je voor partijenpost, dan is het tarief per poststuk voordeliger dan wanneer je een enkel poststuk verstuurt. Je kan voor een enkele keer partijenpost versturen, maar je moet dan wel een klantnummer hebben. 

Soorten en formaten partijenpost

Wat zijn de bezorgdagen van partijenpost?

Met partijenpost bepaal je zelf wanneer we de post bezorgen:  

  • 24 uur
    Heeft het versturen van je post haast? Dan kies je voor de bezorgsnelheid van 24 uur. We bezorgen 5 dagen per week op di-wo-do-vr-za.
  • 48-72 uur
    Heb je wat meer tijd om de post te laten bezorgen? Dan is de bezorgsnelheid van 48-72 uur geschikt. We bezorgen je post op twee aaneengesloten dagen. Dit doen we 5 dagen per week op di-wo, wo-do, do-vr en vr-za. De dagen dat we bezorgen hangt af van de datum waarop je je poststukken aanbiedt.
  • NextWeek flex
    Laat je het aan ons over? Met NextWeek flex bepalen wij wanneer we jouw partijenpost bezorgen. Dit doen we 5 dagen per week op di-wo, wo-do, do-vr en vr-za. De dagen dat we bezorgen hangt af van de datum waarop je je poststukken aanbiedt.

Moet ik een contract afsluiten voor partijenpost? 

Er zijn voordelen als je een contract afsluit. Je kunt namelijk gunstigere tarieven krijgen als je veel partijenpost verstuurt. De korting hangt af van de hoeveelheid partijenpost die je per jaar denkt te versturen. Ben je benieuwd wat de voordelen zijn voor jou? Neem dan contact met ons op. 

Wat kost partijenpost? 

Met de tarievenwijzer kies je snel en eenvoudig het juiste product voor jouw partijenpost. De tarieven kunnen verschillen op basis van partijvolume, formaat, gewicht, bezorgsnelheid. Ook is het afhankelijk van de manier van aanleveren. Doe je dit gesorteerd of ongesorteerd? Of gecodeerd of ongecodeerd? Bekijk het volledige overzicht van alle tarieven op pagina 6-12 en kortingen op pagina 22-23 in het tarievenboekje

Kan ik de werkzaamheden rondom partijenpost uitbesteden? 

Ja, dat kan! Gemakspost is een extra dienst die je kunt aanvragen bij partijenpost. Verstuur je tot 1000 stukken post en 25 pakketten en/of aangetekende post of pakketten per dag? Met gemakspost besteed je een groot deel van de werkzaamheden aan ons uit. Zelf post bundelen, orderformulieren invullen of labels printen is dan niet meer aan de orde. Bovendien maken wij je post verzendklaar, zorgen we voor de juiste frankering en regelen we ook de administratie in Mijn PostNL. Dat scheelt je een hoop tijd en moeite. 

Kan ik partijenpost aangetekend versturen? 

Als je documenten en goederen extra veilig op de post wil doen of als je extra juridisch bewijs nodig hebt bij het versturen, dan verstuur je aangetekend. We geven de aangetekende post of aangetekende pakketten persoonlijk af aan de deur, nadat de ontvanger heeft getekend voor ontvangst.