Zo bezorgen we CO2-neutraal

 1. 1

  Elektrische voertuigen

  We bezorgen al 220 jaar bijna al onze briefpost te voet en op de fiets! En pakketten bezorgen we steeds vaker zoveel mogelijk elektrisch.
 2. 2

  Groene brandstoffen

  Als elektrisch bezorgen nog niet lukt vervangen we benzine en diesel door groene brandstoffen.
 3. 3

  Compenseren

  Maar ook met al deze moeite stoten we nog steeds CO2 uit. Die resterende uitstoot compenseren we. In 2023 compenseren we zelfs in heel Europa.
 4. 4

  Geen CO2-uitstoot

  We willen vanaf 2030 helemaal geen CO2 meer uitstoten in het laatste stuk van onze post- en pakketbezorging in de Benelux: de route van het sorteercentrum naar jouw adres.

Hoe compenseren we onze CO2-uitstoot?

We compenseren de CO2 die we nog uitstoten door Gold Standard credits te kopen. Met deze credits investeren we in milieuvriendelijke projecten in ontwikkelingslanden. Zoals projecten om windmolens of zonnepanelen te plaatsen of het planten van nieuwe bossen. De Gold Standard is een hoge kwaliteitsstandaard die bewaakt wordt door organisaties zoals het Wereld Natuurfonds (WNF).

Wat doen we nog meer?

PostNL wil de favoriete bezorger zijn en doet er alles aan om jouw pakketten en post zo duurzaam mogelijk te bezorgen. Bijvoorbeeld door te investeren in elektrische voertuigen, duurzame brandstoffen, zonnepanelen en slimme routes. En door te vernieuwen. We halen lucht uit pakketjes, ontwikkelen herbruikbare verpakkingen én recyclen wat we kunnen. Daarnaast zorgen we voor duurzame bezorgopties, bijvoorbeeld pakket- en briefautomaten en de pakket-kluis-aan-huis.

Help jij mee?

Samen zorgen we voor de wereld van morgen. Zelf kun je namelijk ook duurzame keuzes maken. En zo je steentje bijdragen aan een duurzamere bezorging. We vertellen je graag wat meer over de duurzame keuzes die jij kunt maken:

Bezorgen op een PostNL-punt of een pakkettenautomaat

Je pakketje laten bezorgen op een PostNL-punt of in een pakkettenautomaat in plaats van bij jou thuis. We leggen dan namelijk minder kilometers af, doordat we meerdere pakketten tegelijk op 1 punt bezorgen. En dan is het al helemaal zo duurzaam als je jouw pakketje op de fiets of lopen op komt halen.

Brievenbuspakje

Past je te versturen item door de brievenbus? Kies dan voor een brievenbuspakje. Deze bezorgen we namelijk lopend of op de fiets, een duurzame keuze dus.

Bezorgvoorkeur instellen

Door je bezorgvoorkeur in te stellen, bepaal je zelf waar we standaard jouw pakketten bezorgen. En ook waar we je pakketjes mogen bezorgen als je niet thuis bent. Dit bespaart onnodige kilometers en zorgt voor minder CO2 uitstoot.

Bezorging wijzigen

Ben je op het laatste moment toch niet thuis om je pakketje te ontvangen? Geen probleem. Wijzig het bezorgmoment of locatie en help zo extra kilometers voorkomen.

Materiaal hergebruiken

Wil je een pakketje versturen? Check dan even of je nog een verpakking hebt liggen van een vorige bestelling. Deze kan je dan mooi hergebruiken.

Zo weinig mogelijk lucht

Hoe minder lege ruimte in jouw verpakking, hoe duurzamer. Minder lucht betekent namelijk meer pakketjes die tegelijk in onze bus passen.