Help jij mee?

Samen zorgen we voor de wereld van morgen. Zelf kun je namelijk ook duurzame keuzes maken. En zo je steentje bijdragen aan een duurzamere bezorging. We vertellen je graag wat meer over de duurzame keuzes die jij kunt maken:
Brievenbuspakje

Bezorgen op een PostNL-punt of een pakkettenautomaat

Je pakketje laten bezorgen op een PostNL-punt of in een pakkettenautomaat in plaats van bij jou thuis. We leggen dan namelijk minder kilometers af, doordat we meerdere pakketten tegelijk op 1 punt bezorgen. En dan is het al helemaal zo duurzaam als je jouw pakketje op de fiets of lopen op komt halen.

Brievenbuspakje

Past je te versturen item door de brievenbus? Kies dan voor een brievenbuspakje. Deze bezorgen we namelijk lopend of op de fiets, een duurzame keuze dus.

Brievenbuspakje

Bezorgvoorkeur instellen

Door je bezorgvoorkeur in te stellen, bepaal je zelf waar we standaard jouw pakketten bezorgen. En ook waar we je pakketjes mogen bezorgen als je niet thuis bent. Dit bespaart onnodige kilometers en zorgt voor minder CO2 uitstoot.

Bezorging wijzigen

Ben je op het laatste moment toch niet thuis om je pakketje te ontvangen? Geen probleem. Wijzig het bezorgmoment of locatie en help zo extra kilometers voorkomen.

Pakket

Materiaal hergebruiken

Wil je een pakketje versturen? Check dan even of je nog een verpakking hebt liggen van een vorige bestelling. Deze kan je dan mooi hergebruiken.

Zo weinig mogelijk lucht

Hoe minder lege ruimte in jouw verpakking, hoe duurzamer. Minder lucht betekent namelijk meer pakketjes die tegelijk in onze bus passen.