Van groene post naar netto nul CO₂

Jouw post en pakketten van deur tot deur duurzaam bezorgd

Vanaf 1 januari 2022 is voor alle post en pakketten een duurzame bezorging de standaard. Samen werken we aan een beter milieu door van deur tot deur te bezorgen met netto nul CO₂. Dus ook de post en pakketten die je nu nog verstuurt met groene post. Zonder hiervoor te betalen.

Gebruik het nieuwe netto nul CO₂ logo

Ook voor je klanten is het fijn om te weten dat jouw post en pakketten met netto nul CO₂ worden bezorgd. Daarom hebben we een nieuw logo. Dit kun je gebruiken voor enveloppen, verzendlabels en verpakkingen. Ook is er een nieuwe verklaring waarmee je kunt aantonen dat jouw post en pakketten met netto nul CO₂ zijn bezorgd.

Download het nieuwe logo (zip) Download de nieuwe verklaring (pdf)

Vraag en antwoord

‘Netto nul CO₂’, wat houdt dat precies in?

Wat doet PostNL om zijn CO₂-uitstoot terug te brengen?

Hoe compenseert PostNL zijn CO₂-uitstoot?

Ik heb nog brieven / enveloppen met het oude groene post logo. Kan ik die nog gebruiken?

Ik wil graag groene post blijven versturen. Kan dat?

Verduurzamen doen we samen: wat kan je zelf doen?

Wil je zelf aan de slag met verduurzaming van je post? De onderstaande tips helpen je hierbij.

  • Gebruik een schoon adressenbestand. Door je adressenbestand goed te controleren en te ontdubbelen voorkom je overbodige verkeerd geadresseerde post en retourpost. Wij kunnen je daarbij helpen.
  • Gebruik gerecycled papier van hout afkomstig uit bossen die verantwoord worden beheerd. Alleen papier met een FSC- of PEFC-keurmerk komt van bossen die duurzaam worden beheerd. 
  • Werk samen met leveranciers die in het bezit zijn van een milieumanagementsysteem Door eisen te stellen aan leveranciers ontstaat een kettingreactie, waardoor we de hele keten groener maken.
  • Vermijd gebruik van onnodig veel inktkleuren. Hoewel inkt steeds milieuvriendelijker wordt, is minimaal gebruik altijd het meest duurzaam.
  • Bedruk je mailing dubbelzijdig. Iedereen is er al aan gewend: dubbelzijdig bedrukt papier. Dit scheelt je de helft aan papier.
  • Vermijd overbodig plastic en verpakkingsmateriaal. Plastic en folie zijn niet afbreekbaar en vergen bovendien nogal wat energie bij de productie. Vermijd het gebruik ervan bij mailings.